середу, 15 грудня 2021 р.

Скажемо "Ні!" булінгу!


       Сьогодні на класній годині ми знову говорили про те, що  усі люди різняться між собою. Одні мають білий колір шкіри, інші – чорний або жовтий. Одні люди високі, інші – невисокі. Одні стрункі, інші – повні. Люди звертають увагу на відмінності, але це не означає, що хтось є кращим за інших. Хоча в історії були випадки, коли люди лише через колір шкіри чи соціальне походження принижували інших людей, вважали їх гіршими за себе.

  Мотивацією до булінгу, або цькування стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника, самоствердження тощо аж до задоволення садистських потреб окремих осіб.

Як показує практика, форми шкільного булінгу можуть бути різними:

     систематичні кепкування з будь-якого приводу (від національності до зовнішнього вигляду дитини);

     задирство;

     фізичні і психічні приниження;

     різного виду знущання;

     бойкот та ігнорування;

     псування особистих речей та ін.

Булінг може проявлятись у вигляді психологічного тиску (образи, приниження, погрози, ігнорування тощо) та фізичних знущань (удари, поштовхи, принизливий фізичний контакт, побиття та інше). Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються. Хулігани (булі) надзвичайно винахідливі. Новітній їхній "винахід" — кібербулінг, тобто знущання з використанням електронних засобів комунікації. 

Ми зробили висновок, що булінг - це ганебне явище, необхідно поважати інших людей, бути терпимими і стриманими. Не слід псувати життя собі та іншим!

Немає коментарів:

Дописати коментар