середу, 3 травня 2023 р.

До Дня цивільного захисту

 

    Всесвітній день цивільної оборони - свято, присвячене підготовці цивільного населення до надзвичайних ситуацій і різних подій. У цей день проходять різні семінари і навчання з порятунку себе в разі надзвичайної ситуації. День цивільної оборони бере свій початок 1 березня 1972 року, коли була створена Міжнародна Організація Цивільної Оборони (МОЦО), яка навчала людей самозахисту у разі катастроф. З 1990 року щорічно 1 березня День цивільної оборони відзначають всі країни, які вступили в МОЦО, в їх числі й Україна.

У День цивільної оборони в Україні проводиться навчальна евакуація в школах і дитячих садах. У містах включають навчальну сирену. Часто в цю дату проводяться різні семінари та відкриті уроки з самозахисту та основ першої медичної допомоги. Дітей і дорослих вчать шукати найбезпечніше місце в будівлі або на вулиці під час події, правильно надягати хімічний костюм або протигаз, користуватися компасом. У 2023 році під час повномасштабної війни День цивільної оборони особливо актуальний, адже від дій російської армії часто страждає мирне населення. 

З цієї нагоди до нас завітала Олеся Юрченко, провідний інспектор служби ДСНС у Запорізький області, та нагадала  про причини пожеж у побуті, про дії під час пожеж, про правила евакуації, про мінну безпеку. Ми переглянули навчальне відео про вибухонебезпечні предмети та безпечну поведінку в разі знаходження підозрілих предметів. Наше спілкування було пізнавальним та цікавим.








Немає коментарів:

Дописати коментар