вівторок, 23 січня 2024 р.

До Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту

Доброго ранку, дня або вечора усім, хто читає цей блог. Сьогодні на класній годині ми обговорювали дуже трагічну та болючу тему — Голокост. Голокост — масовий геноцид, що відбувався під час Другої світової війни. За цей час нацисти знищили мільйони людей: одну третину євреїв та незліченну кількість представників інших національностей. 27 січня — День пам'яті усіх загиблих через це жахливе явище.

Ми повинні пам'ятати, як би сумно це не було, скільки життів забрала Друга світова війна, скільки горя вона принесла на нашу землю. День пам’яті жерств Голокосту має слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження. Дата обрана не випадково. Саме 27 січня 1945 року війська Першого Українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц і звільнили його в’язнів. День пам’яті жертв Голокосту заснований з метою, щоб люди ніколи не забули про злочини нацистів і щоб пам’ять невинно вбитих була вшанована.

Зараз, у 2024 році, триває війна. Вже майже 2 роки ми є свідками того, як історія повторюється, як знову нас намагаються винищити. Але ми переможемо! І все буде Україна!








Автор: Черненко П.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар