вівторок, 20 лютого 2024 р.

До Міжнародного дня рідної мови


         Сьогодні, двадцять першого лютого, дуже важливий для кожної людини день - Міжнародний день рідної мови. У кожного народу своя рідна мова, і її треба шанувати. Бо наразі в нашому світі близько 140 зникаючих мов. Це дуже сумне явище, коли мова помирає, стирається зі сторінок історії. Саме в цьому сенс цього свята — пам'ятати рідну мову.  Про історію виникнення Міжнародного дня рідної мови ми дізнались на виховній годині. Це свято почали відзначати у світі з 1999 року, в Україні — з 2002. Сумна перша сторінка цього свята, адже пов’язана з трагічними подіями в Пакистані 1952 року.

     З приводу Міжнародного дня рідної мови у нашому ліцеї відбувся захід. Це була цікава інтелектуальна гра серед сьомих та восьмих класів. Ми дізнались нове про нашу мову, закріпили знання та цікаво й корисно провели час. А ще отримали солодкі подарунки.

      Ми повинні пам’ятати, що мова — не тільки спосіб комунікації. Це елемент свідомості кожної людини. Це генетичний код нації. Вивчайте українську, друзі, це дуже важливо! Усім гарного дня, слава Україні!













Автор: Поліна Черненко

Немає коментарів:

Дописати коментар